Anumite oportunități ni se par evidente, pe altele le căutăm, iar unele ni se pare că apar la momentul nepotrivit, în contexul nepotrivit. Antreprenoriatul este despre a profita de fiecare șansă oferită, indiferent de momentul în care o primim.

În această seară faceți cunoștință cu Robert Miştovski, fost participant Good To Go ediția a XI-a, actual membru Business Club și co-founder& COO Cypien, respectiv co-founder Serafim.  Good To Go a fost o oportunitate ce a apărut la momentul potrivit în viața lui, atunci când era extrem de dornic de a învăța mai multe despre antreprenoriat. Ulterior, participând la mai multe evenimente organizate de Business Club ce i-au stârnit interesul a aplicat pentru a fi un membrul al comunității.

În Good To Go s-a înscris în primul an de facultat alături de alți doi colegi cu o idee de business prin care doreau sa se ocupe de producția materiei prime necesare imprimării 3D, trend ascendent atunci. Deoarece nu exista un producător local la acel moment, iar cererea era în continuă creștere, ideea părea a fi una de succes.

După finalizarea proiectului, Robert și-a continuat singur parcursul antreprenorial, coechipierii cu care s-a înscris în proiect consinderând că nu este momentul oportun pentru ei să se aventureze în acest domeniu. Deși nu a primit finanțare în cadrul proiectului, după finalizarea acestuia a pivotat ideea, focusându-se pe utilizările imprimării 3D în medicină, mai exact pe imprimarea protezelor pentru persoanele cu dizabiliăți, cu precădere copii. Ulterior acest start-up a fost desemnat câștigătorul Social Impact Award România.

De aemenea, s-a asociat cu un fost participant Good To Go din aceeași ediție punând pe picioare o firmă de dezvoltare software. După ce au acumulat mai multă experiență au pornit tot împreună un start-up într-un domeniu nou pentru ei, agtech, ce dorește să transforme o piață tradițională utilizând cele mai noi tehnologii.

Experienta Good To Go l-a ajtat să realizeze că antreprenoriatul reprezintă direcția care îl  pasionează și pe care vreau să o urmeze, indiferent de gradul de dificultate. Mai multă acesta ne-a mărturisit că următorul lucru:

„Fiind unul dintre acei studenți pasionați de antreprenoriat, ajung des la conferințe și proiecte dezvoltate cu și pentru tinerii care vor să aibă propriul lor startup. Good to Go a fost altfel – ceva mai mult decât un simplu proiect. Good to Go a fost imboldul de care am avut nevoie pentru a ne transforma ideea în realitate și ne-a oferit toate resursele esențiale – ni s-a oferit șansa de a ne construi un prototip și de a-l testa, am intrat într-o comunitate care ne-a oferit feedback relevant și folositor, ne-am întors cu un întreg bagaj de know-how, am avut parte de mentorat, iar prezentarea din cadrul pitch-ului final ne-a fost benefică.

Andreea Purcaru

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *